Monday, 7 May 2012

Puncak Mutiara Cafe Kg Pelet

okehhh..cuti lepas aku pergi makan dekat puncak mutiara cafe..femes la jugak..hari cuti umum, parking agak penuh le.actually aku dah pernah pergi dah tahun lepas.dan aku pernah suggestkan kat opis buat makan2 kat sana tapi apakan daya depa tak setuju.jauh katanya..elehhh bukan jauh mana pun, turun highway dekat maktab tuanku bainun tu jer..saje depa nih..anw, takpe, aku pi dengan famili jer..tu pun sebab laki aku ngidam makan daging kambing.ngalahkan aku yang ngandung nih..aku pernah la google dalam internet pasai cafe ni lepas aku pergi tahun lepas.malangnya, ada yang komen kata tak sedap maakan dia..takpe, aku pergi sendiri..tekak orang lain2 kan. ada yang tu kata sedap, yang ni kata tak sedap..aku pergi dengan laki aku, anak and mak mertua..laki aku order nasi beriani paha kambing..rm 19.90, aku dengan mak mertua aku, nasi goreng with choices of satay ..rm 8.50 sepinggan..anak aku french fries, minuman, sirap laici, fresh orange dan ais kacang mini..so, the taste??? nasi briani aku tak pasti rasa apa sebab tak tanya pun laki aku, tapi nasi goreng yang aku makan tu memang kering je nasi dia, very simple..bahan2 pun tak berapa banyak..rasa cam beli nasi goreng singgit tepi jalan..satay ada dalam 5 cucuk ke 6 cucuk..satay tu besar cam rega 50 sen yang besa dibeli di Satay House dekat kulim nih, tapi kuah dia agak masam le..aku tak suka kuah dia tapi mak mertua aku suka plak..see??? kan lain tekak lain pendapat, tapi apa pun tempat tu memang le best environmentnyer...hijau, ada bunyi kambing, tempat makan memang menarik..so, bleh le sekali sekala kalu nak pergi.mungkin yang aku makan tu tak berapa ok, tapi yang lain ok..who's know kan??so, better go and try...then u will know..

1 comment:

Azhafizah[フィザ] said...

kalau begitu benarlah ape di kata..ape ape pun kene rasa sendiri camne kan.