Tuesday, 23 April 2013

Nyum Nyum Untuk Ain


ek eleh simple je kan makanan Ain nih..aku sebenarnya br belajar nak buat makanan untuk Ain. anak yang sulung dulu aku tak buat sebab Mak Ain dia yang buat. Yang ni sebab dah dua orang dia jaga, confirm dia tak dak masa nak buat, jadi aku le yang buat.dah anak dua ni, cerdik la sikit nak buat makanan anak ni.makanan dia tu aku rebus nasi, masukkan air rebusan ayam, karot, dan isi ayam..pastu, rebus sekejap, masukkan dalam tupperware, bagi kat pengasuh. nanti Mak Ain dia, blender je kasi halus.tabur le ikan bilis sikit, bagi rasa masin..misi pesan, jangan boh garam sebab baby lagi..jadi masin tu mai dri ikan bilis ler..


ikut kata Mak Ain dia, laju je dia makan..sedap la kot..sehari dua kali.pagi aku bekalkan dengan biskut jari..ala yang panjang2, lembut tu untuk baby 6 bulan..tapi tu pun sementara ja sebab aku nak buat puri untuk anak aku..nanti dah buat aku cita..



2 comments:

Kakzakie said...

Kakak dulu pun buat macam ini tapi kakak terus jadilah bubur lembut lembik macam bubur di Mary brown tu..

Betul jgn bubuh garam baby lagi tak suka...

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Hi membalas kunjungan awk.. umur baby awk berapa bulan?.. Anak sya Emir pn dok makan moi lagi.. walaupun dia dah nak msk 10bln sya ttp blander jugak moi dia..;p