Monday, 17 November 2014

Zoo Taiping..Here We Are

 
hmmm hujung minggu tak tau apa nak buat. jom, aku ajak asben aku g zoo. bleh gak bawa anak2 tengok binatang hidup. selalu tengok dalam tv ja kan?tengok gambar. now, kita boleh tengok live.orait, jom pi hari Sabtu.
 
 
bersama patung - patung haiwan di luar pintu masuk. aku perasan ada ubah suai sikit sebab dulu kedai souvenier kat luar, sekarang kat dalam. lama dah tak mai zoo. mai dulu masa tu mohsin umur berapa tahun ntah. adik pun belum ada kot. tiket masuk rm16 utk dewasa, rm8 untuk kanak2, umur 3 tahun ke atas. aku kena caj rm 40. ain tak kena sebab bwh 3 tahun.

 
amik gambar dulu sebelum masuk.

 
bersama orang utan batu.chewah sengih ja mohsin nih. dulu tak pandai bergambar, sekarang dah pandai. ok lah tu kan?

 
luckily, masa bagi makan. uncle ni pangge buaya jejulung tu , rinaaa, rinaaa, mari makan. ,masa tu dia tak keluaq lagi dari sarang dia. malu kot, ramai orang tengok. dia plak tak
pakai baju.
 
 
haaaa, dah keluaq, lapaq katanya, kalau malu perut kosong, kuaq gak la dia pun. sedap katanya, 2 ekor ayam
masuk perut.

 
ni apanya, ungka putih kot. lupa dah nama. lama sangat dah pergi baru nak update


 
orang utan..senyap ja. malaih nak bergerak kot. takdak kawan. kawan dia dok kat bawah.

 
masa ni depa bagi makan landak. anak aku sedang tengok dengan khusyuknya. aku plak dah pas ke depan dah. tu yang gambar jauh tu.

 
nampak tak malayan sun bear.dia mai dekat dengan kami. actually, asben aku pernah tangkap beruang jenis ni di Sedim. ada beruang rupanya kat Sedim tu. jangan main2 kat kawasan air terjun tu. sekarang beruang tu sedang berehat di Zoo Melaka. under jabatan perhilitan punya.


 
ni bergambar di luar sebelum balik. jengoi la pala kuaq. hahaha suka bergambar dah depa ni. tapi aku ja malaih nak amik gambar. rasa malu plak sebab kamera kecik. orang lain kamera muncung ja sehasta. malu weh
 
 
mohsin muncungkan mulutnya. tamatlah lawatan kami. hari tu elok keluaq zoo ja, hujan sudah turun. apa souvenier pun tak beli. no kenangan la. kalut punya pasai. parking plak kat seberang jalan sana. kena la bayar rm3.
 
bai bai

2 comments:

kehidupan sihat said...

abang ye suka muncungkan mulut tangkap gambar..hehe

comel je :)

Rai OurKizuna said...

bestnya.. bagus utk tambah knowledge anak pasal binatang..

waa.. betul ke kat sedim ada beruang.. kami pegi gak situ..tapi baru sekali la.. hehehe