Sunday, 23 June 2013

Ultraman, Boboi Boy, Upin dan Ipin

pernah tengok cita ni?aku tak la berapa nak tengok sangat, tapi bila anak dah tercongok depan tv dah tak bleh nak kalih chanel lain..kena la ngadap jugak ceria 611 tu kan.layan ja la crita tu walaupun dah ulang 7 8 9 kali.aku sampai dah boleh hafai dah perjalanan crita tu.tengok mula dah tau dah camna.budak-budak mana la tau ulang ka dak, yang dia tau, crita dia minat ada kat tv..kat rumah aku, rancangan lain jangan harap la bleh tengok selagi anak aku yang sulung tu tak tidoq.611 jer semedang. nyampah pun ada sebab crita ulang.baik tak yah ada astro sebab crita tv 1,tv2, tv3 ka tak ulang.semua crita kartun baru.kalau tak silap pemerhatian aku la.nama pun crita untuk kanak-kanak tak bleh la kita nak serius sangatkan sebab crita untuk orang dewasa pun banyak yang tak logik.cuba bayangkan, bila raksasa serang jepun, 5 6 kerat tu ja la yang pertahankan negara. awat tak amik ramai ahli.dah plak tu, tiada kemalangan jiwa langsung.heran aku, raksasa tau yang mai tu bukan benda kecik.yang pengarah depa pun aku tengok cam bodoh ja.aku rasa nak sekeh kepala pengarah depa.cuba tengok crita ultraman mebius, lawakkan pengarah depa..terhegeh-hegeh.kapten depa nampak ok.ultraman zero?aku rasa dok ulang yang tu ja la.sampai 2 jam.upin dan ipin pun sama, crita kak ros tanam sayuq tu brapa kali dah ulang, crita kemabr tu gosok gigi.aihhh untung besaq la astro, kita bayaq mahai, crita ulang-ulang.pendek kata apa ja crita kat astro banyak yang ulang.sampai naik muak dah.korang rasa camna?aku malaih nak naip lagi.kesimpulannya itu la.crita ulang ulang..

3 comments:

Waqheh said...

salam..hihi..sama ler ngn anak kita. cenel tu je tak boleh kalih dah. cerita merapu...tulis ikut sedap tgn menaip...menulis adalah terapi..

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

Salam Sarah..
lokasi akak di Bandar Sunway, Selangor.. Kulim jauh sgt tu.. hee..

diba's chan said...

salam.
maaf, nak tumpang lalu promote.
saya ada jual aura white collagen RM130 + free postage + 1 shaker+ 10 free gift.
kalau nak mintak simpankan satu dulu pun bole, jadi akan sentiasa ada ready stock. tak perlulah tunggu stok baru datang ^_^

kalau berminat, boleh contact sy, diba 012-7009100
tenkiu :)

boleh cek kat sini
http://awananeonight.blogspot.com/
https://www.facebook.com/aurawhite.murah.3