Monday, 23 September 2013

ain batuk

rasanya sekarang time anak anak demam kot..sebabnya, anak kawan aku baru ja lega demam, lepas anak kawan tu anak kawan ni.lastly, anak aku.aku ingatkan yang sulung nak demam rupanya yang kecik tu yang demam.dah la demam, batuk lagi, kerongkong merah lagi kahak lagi tambah kot atas..siannnn...aku dah bawa pi klinik kesihatan, dia bagi ubat demam, batuk dan untuk kerongkong.. dah 3 hari makan ubat tak ok gak lagi..aku ulang pi lagi..doktor kata tak dak ubat baru,continue yang tu dengan tambah dos untuk ubat batuk..yang aku kesian, bila malam, anak aku batuk pastu dia akan muntah sebab kahak tu dia tak reti nak kuarkan..kita boleh le ludah kuaq..dia mana tau nak buat..lastly aku bawa dia pi klinik kanak2 kamachi kat kilang lama kulim tu..adoiiii punya la ramai orang..yang tension tu klinik buka pukoi 6.30 petang, amik no dulu la sebab doktor mai klinik pukoi 7.30 malam..dah tak tau nak buat apa, pi beli makan dulu..balik, tunggu je la doktor masuk..nasib mai awai, aku dapat no 4..tak la kena tunggu nak jumpa doktor lama2..dah jumpa doktor, dia bagi 2 ubat ja..batuk dan kahak dan ubat untuk paru2..next appoinment mai balik untuk check ok ke tak ok paru2 dia..caj?rm35.00..ish aku crita mai, 2 klinik pakar kanak kanak yang aku selalu bawa anak aku pi..ni yang murah sikit..aku dok ingat mesti kena rm50 keatas, upanya rm35..lega lega alhamdulillah..gaji lambat lagi oiii...

3 comments:

paridah said...

jgn bg anak tu makanan bergoreng sarah..musim batuk ni...moga cpt sembuh.

Rose Azadir said...

Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com . Saya follow sis n kalau sudi follow la saya balik yer…

Uncle Lee said...

Hello Sarah, this coming to you from Canada. Bahasah saya out of tune sebelum Merdeka but boleh faham sikit.
Anak2 bila sakit, give lots of TLC...manjah them...
They'll be fine.
You have a nice day and keep a song in your heart.
Lee.