raya tahun ni, aku yang jadi masterchef. mak mertua aku tak larat nak buat apa. bila abang ipar offer nak beli tulang lembu, aku ok ja. bleh la buat bihun sup.cadangnya nak buat spageti tapi rasa cam biasa ja buat.bihun sup lah. 2 kilo tulang campur dengan lemak2 daging, ha seperiuk besaq kau aku buat. malam raya aku dah stat rebus tulang. pagi raya tak la kalut sangat. aku ja sorang yang nak buat kerja nih. mana ada orang lain. malam raya jugak aku balut ketupat. mak mertua aku tolong la sikit2. dia pun gagah/kuatkan diri ja nak buat tu, kenangkan anak2 suka ketupat. aku sebelum ni tak pandai balut tapi bila dah kawin, belajar la jugak. lagi pun laki aku kaki ketupat.
aku sebenarnya tak la kisah sangat buat makan-makan ni tapi yang aku geram bila yang dok dekat-dekat tak mai nolong. harap nak makan ja. tu yang aku geram tu. aku kan ada biras yang aku anti sikit. ishhh bulan baik pun nak geram kat orang kan?takpa, tinggai ja crita tu.raya tahu ni, baju raya tak ada. pakai ja yang mana ada. masalahnya pakaian yang mana ada semua dah pakai pergi kerja. siankan.huhuhu bukan tak sempat beli, tapi duit yang tak sempat. huhuhu
kos aku beli biskut tahun ni cuma rm87 je. suka hati aku sebab sikit ja aku berbelanja untuk biskut. aku beli biskut oat badam 2 bekas, eslilin 1 bekas, buah pinggang 1 bekas, tat nenas 1 bekas, semperit susu 1 bekas dengan 1 lagi biskut aku lupa nama, 1 bekas. tahun ni aku tolong kawan aku juai biskut raya, dapat la komisen dan dapat la diskaun. tu yang aku belanja tak banyak untuk biskut raya tuuuu.. jimat duit.
hampa camna raya tahun ni, pi bejalan kat mana? bulan posa tahun ni memang lain betoi. salah satu sebab aku fully masak. sahur dan berbuka. rasa best plak masak memasak ni walaupun aku tak la hebat bab masak memasak ni. heee
yang penting kita kena cuba kan?
1 comment:
Sedapnya makan sup tulang di pagi raya... selamat hari raya...
Post a Comment