Sunday, 16 September 2012

Jamuan Raya AADK Kulim

hampir ke penghujung Syawal, baru le kami berpeluang mengadakan rumah terbuka untuk kakitangan, klien dan jabatan-jabatan kerajaan. walaupun bajet ciput, tapi dengan kerjasama, sepakat kami berjaya juga mengadakan jamuan yang boleh diadakan agak mewah dengan makanan..yang tak habis, tapau bawa balik ler..kehadiran jemputan boleh tahan ramainya..Alhamdulillah, walaupun masa yang suntuk tapi semua dapat dijemput. kita tengok gambar-gambar sepanjang majlis yer..


Banner Hari Raya geng pompuan kat dapur kena kerah potong buah untuk rojak


tak sempat nak bakar pasta bakar kat rumah, mai bakar kat Rumah Komuniti..sib baik ada yang bleh bawa oven mai sini.


tengah nak siapkan sound system.nanti nak pasang lagu raya,nak buat ucapan lagi.kena ada le orang yang tolong incas benda nih.


persiapan tempat sedang rancak dijalankan


 ruang dalam, tempat untuk jemputan dari jabatan2 kerajaan. kat luar untuk klien dan keluarga. nak makan kat dalam semua, tempat kecik.

ni le hasilnya, pasta bakar.seeedap..thx to Halini sebab rajin buat untuk jamuan hari tu.


sepeket kecik boleh hasilkan 3 bekas cam ni..kira banyka gak la dapatkan??


 habis potong buah, kena potong nasi himpit plak..kuah kacangnya sungggguh sedap. yang ni mak Mira (staff AADK) yang buat.Kuah rojak pun mak dia buat..marvellous..


me with Pengerusi Mawadah..kak Zi, kerja kat pejabat loyer..anything about law ke, agreement ka, can contact her.main dishes for that day..prepared by Mawadah group..they are very marvellous, hardworking, gv full comitment and not calculative. bangga aku dengan depa nih.


man behind the program..yang baju kelabu tuh..en Roshidi. yang baju hijau tu En Din.


klien dah mula datang..ramai gak yang boleh attend majlis nih.


no speech speech..cukup time, boleh makan.ni program raya, bukan program pemulihan..jamuan ni pun untuk depa gak..makan je banyak mana boleh sumbat..janji kenyang..


staff yang incas bab makan. yang main dishes tobat le kena jaga. kang tak cukup plak.


lemang dan nasi himpit..rendang ni memang sedap..lemang dan ketupat pun sedap..ada jagung lagi dalam ketupat tu..


nasi impit, kuah kacang, dan rojak..licin oii end of the program.
yang ni makanan sampingan..suma nih, kami tak beli, dibawa oleh geng Mawadah. kami tak bayar pun.sukarela nak bawa.sorang bawa sikit, bila kumpul, jadi banyak ler..laksa yang sedap.isi ikan memang banyak.kiranya tak kedekut la nak boh ikan banyak2.kan kekadang tu kuah cair je, ni tak pekat, sedap..pandai orang ni buat.again, FOC.


No comments: