Tuesday, 1 April 2014

Sedapnya Sirap

dulu-dulu kalau kenduri mesti orang akan hidang air sirap.kiranya minuman wajib le kalau kenduri kat kampung.kat tempat aku la.tak tau la tempat korang.bila kenduri sirap,kenduri ja sirap.sebab sirap kan murah.kalau nak bancuh sunquick ka, teh bunga ka ,aihhh mahai ja.kos jugak tu.aku pun naik fed up dengan sirap nih.kalau order minuman, ishhh dijauhkan la nak mintak sirap.tak hingin aku.
tapi yang lucunya, masa aku berpantang, mak mertua aku bagi minum sirap.teh tak bleh.normal la kan dalam pantang tak minum teh.milo bleh.kopi bleh.sirap tu tambahan.ish ish ish aku rasa nikmatnya bila dapat minum sirap.sedapnya sirap ni aku rasa.dolu-dolu tak pandang sirap nih.cam low class jer.haaa..amik kau.dalam pantang sirap la air yang kau puja.padan muka.hahahah kena setepek.
itula, jangan dok pandang rendah pada sirap.heeee...last-last yang tu gak la yang dok teringin pun kan?

3 comments:

Rai Ourkizuna said...

sirap never die!!! hahaha...

Irfa said...

sirap kenduri mmg lain macam dia punya feel ;)

dan akak penah tgk ada org bancuh sirap guna air paip, huhu
selamba je, igt org tak perasan kot

Petak Bunga said...

lama x minum yg seap tu..