Tuesday, 1 April 2014

Ada Simpanan Hari Tua?

Let me tell u ladies & gentleman..I'm an agent insurance part time.Heee..nak promot nih.Kot-kot ada yang nak amik insuran ke,nak buat simpanan ka?Korang dah ada simpanan untuk retirement?Jangan ingat,bila kita dah tua, duit kita tak pakai banyak.Lagi banyak nak gunakan?Cuba bayangkan,masa umur kita 55, dah pencen kan,anak-anak baru nak menapak cari kerja atau baru nak beli rumah,kereta mungkin ada yang masih belajar lagi.Kita akan bantu dak depa,kalau depa tak mampu nak bayar deposit rumah ka kereta ka?sebab 2 perkara tu adalah satu keperluan sangat-sangat.Betoi dak?
Takkan kita nak harap pencen atau kwsp kita ja kan?kita pun nak pakai gak duit tu untuk kegunaan sendiri.cukup ke kwsp dengan pencen?kajian BNM,duit kwsp akan habis dalam masa 3 tahun.kalau pandai jimat dan rancang kewangan mungkin le tahan lama sikit.So, saya cadangkan, kawan-kawan pembaca semua amik la plan simpanan dengan saya.di HLA(hong leong assurance) kami ada plan simpanan yang dapat membantu anda menyimpan untuk hari tua anda.Dengan bayaran serendah rm65 dan tempoh pembayaran selama 10 tahun sahaja.Apa untungnya amik plan simpanan ni?untungnya, simpanan anda akan diganda dua kan bila sampai tempoh matang.Bila matangnya?Matang pada tahun ke-25.Contoh, start simpan pada umur 30 tahun.Bayar selama 10 thn.jadi umur masa tu 40 tahun.tunggu lagi 15 tahun untuk matang,jadi anda akan dapat duit tu pada umur 55 tahun. Lagi banyak simpan,lagi banyak return.Cthnya:simpan rm65 sebulan,return akan dapat dalam rm15k.tapi kalau simpan rm150 sebulan,return akan dapat rm50K.haaa untung tak?ada lagi satu untungnya simpan dalam plan ni.ada perlindungan insuran lagi.Cth:A amik plan ni dan sempat menyimpan selama 10 tahun shj, A meninggal dunia.Apa yang waris A akan dapat?Waris A akan dapat simpanan dia yang akan diganda duakan dan juga pampasan kematian.So, waris akan dapat 2 amaun duit.Kalau simpan di bank melalui potongan gaji, kalau A meninggal, waris boleh tuntut banyak mana yang A sempat simpan saja la.
Haaa..faham tak konsep simpanan nih.Ni simpanan untuk hari tua, kalau simpan sekejap nak amik tak sesuai la dengan plan ni.Ni untuk yang nak simpan, pastu biar ja.Dah matang baru amik kuaq semua duit tu..
Berminat nak tau detail?sms sy 0124945435..atau tinggalkan no telefon di komen anda.Nanti saya hubungi

2 comments:

Irfa said...

hihi,kalau akak mmg berpeluh nak menjawab bab insuran

Rai Ourkizuna said...

sarah.. cuba tulis dalam 2-3 perenggan.. lagi mudah nak faham.. menarik skim macam ni.. banyak insurans buat.. kami dulu buat dgn zurich..