Sunday, 5 May 2013

Makan makan At Kapitan Kopitiam

mengenangkan 2 orang kawan aku ni telah membantu aku buat claim yang aku buat asyik salah jer..maka, aku berbesar hati nak belanja depa berdua makan..dah banyak hari tertangguh, maka pada satu hari yang tenang, aku pi la dengan depa ni kat Kulim Landmark Central..cadangnya nak makan kat Medan Suri tepi KLC tu tapi tak jadi ler plak..


tempat makan ni, Mira le yang cadangkan. dia makan dengan laki dia hari tu, sedap katanya. murah plak tu..betul ke murah ni? cam mahai ja..tak pa, kita try..kak belanja..heeee dapat claim sikit, bleh ler...


ni antara menunya..chinese style ler..dah nama pun Kapitan Kopitiam.


laici dan white cofee..ni air mira dgn uli..aku? tak order sebab semua air yang juai kat kedai tu aku pantang kejap sebab gastrik nih..


ni nasi aku, black pepper fish fillet..banyak menu yang aku suka tapi sebab macam pedas jer..tak jadi le nak order..makan kena jaga sekarang nih..


ni nasi Uli, nasi Hainan ke apa ntah...



ni Mira, si mulut laser kat opis..kecik jer orangnyer..anak br sorg..dia order kueh teow dan datang bersama dengan ayam tu..1 set la kiranya..


chicken roll ni aku yg order..cam best jer..bila makan chicken roll ni kan, rasa lapisan luar dia tu cam herba-herba sikit..mungkin cina punya resepi kot.



total cost makan lunch hari tu...ada gomen tax lagi..aku pelik gak cam ner sesetengah kedai bleh ada tax..sapa bleh tolong jelaskan...

3 comments:

Nieda ramly said...

nasib baik kena sekeping je...hihihi

Nieda ramly said...

Tulisan tu boleh pilih di ruang templet . macam2 boleh ubah ikut pilihan sendiri warna, background dll.

Nieda ramly said...

kena selalu meneroka nanti cepat pandai . boleh selalu tukar2 ikut minat sendiri