Monday, 6 May 2013

PRU Fever..it's Over Already maaa

just nak recap pasai PRU 13 yang keputusannya cam gempak sikitkan..Tsunami Chinese Voter..haaa terkejut suma..aku tak nak komen sapa menang sapa kalah, sapa ok sapa k o..sapa kecewa tahap gaban sapa yang suka sampai meloncat-loncat..


ha, tengok nih, gambar ni lepas PRU..tengok, masa pacak bendera kemain lagi tapi bila dah habis, sapa pun tak  cabut balik bendera nih..masa pasang dapat upah, masa cabut tak dak upah..tambah plak pada yang kalah..tobat le malaih dah nak cabut kan?


tak sapa kisah pun bendera yang jatuh..sepanjang jalan punya la banyak bendera, nak tengok sign board pun payah. nampak bendera jer..tambah kalau yang tepi sangat dan berkibaq..lagi le masalah.

hari nak ngundi, jam pun pakai yang ada logo SPR..tak bleh pakai jam biasa ooo...
jangan main-main...


ni pakaian, topi dengan badge yang aku dapat..baju ni takdak juai dekat big 10 ker, the store ke, jaya jusco k..SPR bagi jer...kena pakai masa hari mengundi..pakaian seragam petugas SPR...

3 comments:

Kakzakie said...

Kayu bendera tu kakak nak boleh buat penyidai kain atau trillis pokok bunga:)

Kakak tunggu lima tahun lagi panjang umur nak undi lagi...

~ Cik Azz ~ said...

Salam..

Kat sini selalunya akan buat gotong royong untuk bersihkan kawasan.. Tak kira la parti mana yang disokong, gotong-royong wajib hadir kecuali jika ada keuzuran dan alasan munasabah.. Kalau takde alasan kukuh, jangan salahkan orang lain jika anda dipandang sepi oleh masyarakat setempat...

Kena faham, kita hidup ni bermasyarakat.. Sebab tu kena ada muafakat...

Kerja sebagai petugas SPR ni banyak kena sabar.. Biarlah orang nak kata apapun asalkan buat kerja dengan jujur..

HeNRieTTa JoSe said...

Hmmm...yg mushkilnye...klu xsilap rietta, tempoh berkempen tamat jam tgh mlm sebelum hr mengundi....sepatutnye semua bendera dh dtrunkan...tpi pru kli nie...smpai hr nie ada lg....biasanya dorg xdpt byaran pnuh...setelah diturunkn bru dpt separuh lg byaran...