Wednesday, 26 March 2014

Cam Tak Caya

kalau tiap-tiap bulan ada ot kan best.bleh claim,dapat duit extra.aku bulan Mac ni banyak betoi kerja hari Sabtu.boleh kata tiap-tiap minggu kerja.minggu ni ja aku tak kena kerja.nak balik kg pun payah.sebab program start awal pagi.mana dan nak blik kampung pastu nak lari mai ke tempat program plak.
rezeki bulan Mac, aku ada Ot,ada la claim.tak banyak tapi alhamdulillah la.ada dati tak ada.untuk bulan April dah tau dah 3 kali hari Sabtu kena kerja tapi nak bagi can orang lain la pi Ot. takkan nak kampoi (rebut) kat aku sorangkan.bedak la (bahagi) kat orang lain sama.tapi sebab aku ni dalam unit pencegahan, memang aku dengan 2 3 kerat kawan aku ja la yang terlibat.yang lain tu takdak la Ot.nak wat camno..dah diberi tugas camtu.terima ja la.

5 comments:

Petak Bunga said...

kerja tak pernah dapt ot.
gaji statik, cuma untungnya..kita ada bnyk masa dirumah.

Mama Safiy Arfan said...

dpt claim ok lah...klo xleh claim tu yg mrh hehehe

Sobri Yaacob said...

banyak ot..byak la masyuk..P he..he

mamawana said...

Assalamualaikum

OT zaman muda dulu mamawana pun suka sesangat OT sampai jam 2-3 pagi pun takpa. Masyuuukkk. Dinner kat hotel 4 bintang almaklumlah kerja koporat. Tapi zaman tu takdak hfon. Sampai arwah abah nak report polis sebab anak dara dia tak balik2 selepas kul 12 tengahmalem... hihiihi..

Ibu Lala said...

Akk kalau ot pun x leh claim. Bàik x payah.