Monday, 30 January 2012

Kopi kopi kopiiiiiiiiiiiiiiii

ada korang perasan tak sekarang ni banyak benor jenama kopi yang ada dipasaran..pikir2kan balik sape ler yang membeli..tapi kalu takder pembeli, takkan orang nak juaikan??hebat ke kopi2 nih..ada plak tu yang nama pelik2..kopi janda, dulu ada isu sampai ke parlimen suruh tukar nama kopi nih, katanya menjatuhkan maruah wanita, tapi tak pasti plak aku, tukar ke belum..kopi jantan, haa sebab yang ramai minum kopi ni orang jantan kot..boh le kopi jantan, kalu kajian kata ramai pompuan minum kopi, kena ler taruk nama kopi pompuan yer..ish tak best le plak...kopi radix..haaaa...radix ni bawah HPA..femes ler di utara ni sebab company bumi, ada macam2 plak produknyer..hotel budjet ada, nasi ayam ada, restoran oriental cuisine pun ada..bila dah femes ada plak yang mengopi kopi depa nih..jadi isu gak dulu..kopi tiruan..kopi taik musang pernah dengar??from indonesia..mahal kopi ni sebabnyer depa kena tunggu musang berak dulu baru bleh buat kopi..kata mereka, musang hanya akan makan biji kopi yang terbaik sahaja..bila dia makan, dia berak, biji kopi akan keluar, jadi tu la yang susah nak dapatkan kopi nih..haaa ingat senang nak tunggu musang tu berak...apa lagi nama kopi yang ada di pasaran?banyakkkkk..tak cayer cuba g kat kedai kopi, penuh dinding dengan papan kopi..aku pernah p kedai makan, ada lebih kurang 5 jenis kopi...tapi satu pun aku tak pernah minum...

3 comments:

al-lavendari said...

ada lagi .. kopitiam !

terima kasih kerana sudi singgah dan tinggalkan jejak di blog uncle.

akuzle ayu said...

tryler kopi luwak tuh....ahahahahha..tengsss tinggalkan jejak... jemput singgah selalu nooo?

p/s: nasib peserta2 PK terdahulu akan diketahuiiii... nantiiii... tunggu entri seterusnyer....

ainnoraini said...

suka gak minum kopi cicah dgn biskut...